sâmbătă, 2 mai 2009

Liderii PL, PLDM şi AMN exclud orice tratative cu PCRM

Dupa alegerile de pe 5 aprilie, Vladimir Voronin declarase ca nu va negocia cu opozitia nici un fel de functii in viitoarea conducere a Republici Moldova. Dar comunistii l-au delegat astazi pe unul din liderii lor, Vladimir Turcan sa negocieze cu opozitia pentru alegerea unui nou sef al statului. De data aceasta, liderii opozitiei resping insa negocierile. Pesedintii celor trei formatiuni parlamentare PLDM, RPL si AMN declara ca nu vor participa la alegerea presedintelui tarii, transmite Radio Europa Libera.

Mihai Ghimpu, presedintele liberalilor spune ca alegerea unui presedinte inaintat de comunisti ar “confirma faradelegile comise de PCRM in alegeri si dupa”. Declar cu toata responsabilitatea ca nu negociem alegerea presedintelui tarii. Trebuie sa fie alegeri anticipate. Daca intr-o lupta cineva a cazut si a pierdut drapelul, altcineva il ridica. Mergem la anticipate.

Vlad Filat, presedintele PLDM, confirma ca deputatii formatiunii pledeaza pentru o guvernare legitima si nu una furata de la alegator .Nu vom participa in niciun caz la alegerea sefului statului. Scopul nostru este unul asumat - provocarea alegerilor anticipate, in rezultatul carora sa reusim sa instituim o guvernare democratica. Mergem nu din interesele lui Vladimir Voronin sau ale comunistilor in aceste alegeri anticipate, ci din convingerea si dorinta ca Republica Moldova sa aibe in sfarsit o perspective clara europeana, o guvernare democratica, care va activa respectand drepturile si libertatile cetatenilor.

Serafim Urechean, a declarat ca deputatii din partea Aliantei Moldova Noastra, la fel, pledeaza pentru alegeri anticipate, care sa se desfasoare sub monitorizarea stricta a organismelor internationale. Cei 41 de deputati din opozitie declara cu toata resoponsabilitatea ca nu vor vota un presedinte propus de comunisti. Insistam pentru alegeri anticipate cu acces la sursele mediatice, cu o mass media impartial, cu revizuirea integrala a listelor electorale. Tovarasul Voronin cunoaste foarte bine ca alegerile au fost truncate, falsificate masiv si deaceea are teama pentru alegeri anticipate.

Asa dar toti cei trei lideri ai opozitiei parlamentare resping categoric negocierile privind alegerea unui nou sef al statului.
www.hotnews.md

Voronin: Ne vom apăra singuri împotriva agresivităţii României



JurnalTv

Sondajul JURNAL TV: nostalgia zilei de 1 mai

Unii îşi amintesc de ziua solidarităţii oamenilor muncii şi sărbătoresc, pregătind bucate la pădure, alţii nu-şi mai amintesc de unde îşi trage originile această sărbătoare. Pe timpurile sovietice, de 1 mai, autorităţile organizau manifestaţii grandioase. Pe bulevardele centrale din marile oraşe, dar şi în localităţile mai mici, coloanele de muncitori, în ţinute festive, mărşăluiau, scandând lozinci muncitoresti şi purtând pancarte. După 1990, importanţa propagandistică a acestei zile a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, în special, pentru că li se acordă o zi liberă şi, tradiţional, folosesc această posibilitate pentru a ieşi la iarbă verde să facă frigăriu.



Sursa JurnalTv

1 mai în stil comunist la Chişinău

Ziua Muncii în stil socialist a fost serbată, de dimineaţă, de înaintaşii Partidului Comunist şi adepţii acestuia. Ca pe timpuri, mulţimea a strigat: Ura!!!



Sursa JurnalTv

joi, 23 aprilie 2009

Cetatenii moldoveni isi vor redobandi rapid cetatenia romana President of Romania Interviu

Preşedintele a declarat că, în acest moment, între 800.000 şi 1 milion de cetăţeni ai Republicii Moldova doresc cetăţenie română. Potrivit lui Traian Băsescu, la Ambasada română din Republica Moldova există peste 650.000 de plicuri de cereri de cetăţenie românească, ceea ce înseamnă între 800.000 până la 1 milion de persoane, având în vedere că există şi cereri colective, pentru toţi membrii familiei. Potrivit acestui calcul, unul din trei moldoveni vrea cetăţenie română. Şeful statului a adăugat că printre cei care au solicitat cetăţenie română sunt şi cetăţeni moldoveni de origine rusă.

Traian Băsescu a declarat, marţi, la Parlament, că a cerut Guvernului să modifice de urgenţă Legea cetăţeniei astfel încât cetăţenii de etnie română din Republica Moldova să poată obţine mai rapid, la cerere, cetăţenia română. El a menţionat că cei care au pierdut din cauza abuzurilor cetăţenia română sau rudele acestora, de până la gradul trei, o vor putea reobţine mai uşor, prin această modificare.

Preşedintele a vorbit marţi seara la TVR despre situaţia din Republica Moldova, după ce a ţinut un discurs pe această temă în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului României.



Sursa YouTube

Andrei Ivanţoc rămâne spitalizat

Fostul deţinut politic, Andrei Ivanţoc, cetăţean de onoare al municipiului Chişinău, mai este internat la spital după ce a fost bătut de poliţişti în noaptea de 7 aprilie. Deşi au trecut mai bine de zece zile, medicii nu-i permit lui Andrei Ivanţoc să părăsească spitalul.



Sursa Jurnaltv

Procedura de renunţare la cetăţenia română poate dura ani de zile

Conform legii, viitorii deputaţi în Parlamentul R. Moldova, care deţin dubla cetăţenie, nu-şi pot ridica mandatul până nu iniţiază procedura de renunţarea la cetăţenia altui stat. Primvicepreşedintele PLDM, Alexandru Tănase susţine că s-a conformat legislaţiei, dar procedura de renunţare la cetăţenie este mai dificilă, decât cea de obţinere a acesteia şi poate dura ani de zile.



Sursa JurnalTV

PLDM: Proiectul PCRM de fraudare a alegerilor s-a încheiat

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) consideră că validarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie curent, decizie pronunţată, ieri, de Curtea Constituţională, este ultima acţiune din cadrul proiectului de fraudare a alegerilor de către Partidul Comuniştilor.



sursa JurnalTV

Curtea Constituţională a validat alegerile



Sursa JurnalTV

Unii dintre ai noştri îi ling pe faţă şi pe dos... pentru un os



Sursa JurnalTv