"Lumina să ne fie calauză!"

joi, 25 octombrie 2012

Recuperarea Aspectului Feminin al Divinului



„Şi Dumnezeu i-a binecuvântat şi le-a spus: creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţil;şi stăpâniţi peste peştii mărilor, peste păsărilor cerului şi peste orice vieţuitoare care mişcăpe Pământ." geneza 1:28


În tradiţiile religioase care îmbrăţişează o divinitate masculină, Divinul este văzut ca o forţă care există în ceruri, departe de noi. în Vest, am ajuns să credem că, pentru a fi aproape de Dumnezeu, trebuie să muncim din greu la relaţia noastră cu El, rugându-ne şi sacrifi-cându-ne.

Simţim că trebuie să câştigăm dragostea şi atenţia Creatorului nostru, care ne-a aruncat afară din Paradis, pentru că am îndrăznit să mâncăm din pomul cunoaşterii binelui şi răului. După povestea străveche, trebuia să rămânem ca nişte copii - dar, gustând din fructul pe care Dumnezeu ni-l interzisese, ne-am demonstrat independenţa, l-am trezit mânia şi ne-am condamnat singuri să ducem o viaţă de muncă grea şi nefericire, uşurată numai de graţia lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, în teologiile mai vechi, feminine, nu eram niciodată aruncaţi afară din Grădină, sau separaţi de Dumnezeu. (De exemplu, aborigenii australieni nu au fost scoşi afară din Eden, şi nici africanii sub-saharieni sau indienii americani). în schimb, ni se oferea Grădina, pentru a fi administratorii şi îngrijitorii ei. Potrivit acestor credinţe, Divinul îşi pune forţa Lui vitală în seminţele pe care le plantăm în pământul bogat şi fertil. Noi exprimăm acel potenţial, extinzându-ne odată cu Divinitatea, atunci când purtăm fructul care hrăneşte întreaga omenire. Laika, cei care îmbrăţişează acea teologie veche, feminină, ar spune: „Suntem aici, nu numai pentru a creştem porumb, ci şi ca să creştem zei". Cu alte cuvinte, participăm efectiv, împreună cu Divinul, în co-crearea universului nostru. Recunoaştem că totul în lumea noastră este sac"

Fragment din cartea "Cele patru introspecţii" de Alberto Villoldo Ph.D.

Leia Mais…

Ghidul Iluminarii pentru leneşi



"În opinia mea, nu poţi iubi o altă persoană dacă, mai întâi, nu te iubeşti pe tine însuţi, iar a te iubi pe tine însuţi nu înseamnă a-ţi iubi Eul. Acesta nu e decât egoism, înseamnă a-ţi cunoaşte şi manifesta Sinele, miezul interior al fiinţei tale. Dar chiar spunând asta, nu simt că m-am exprimat corect. Mai degrabă e un fel de a te da la o parte din calea iubirii. Sinele, iubirea - acestea sunt sinonime. De fapt, tu nu faci nimic. Doar încetezi a mai fi un obstacol. Într-un anumit sens dispari, adică încetezi a mai crede că eşti un anumit individ, capabil să iubească pe cineva. Tu nu poţi iubi cu adevărat pe nimeni. Însă poţi lăsa iubirea să curgă prin tine, să se îndrepte către un om, poate doi sau chiar o colectivitate, dacă puterea ei este mare. Chiar şi în această afirmaţie este un neadevăr. Iubirea curge dar nu spre cineva anume. Se întâmplă ca cineva anume să fie pe direcţia ei. Este ceva similar cu parfumul unei flori. Ea nu a înflorit pentru o anume persoană, nu rmăreşte anumiţi oameni cărora să le pretindă "Mirosiţi-mă!". Ea doar îşi răspândeşte arfumul. Cineva poate fi în preajmă şi se va bucura. Norocul lui. Bucuria florii nu depinde de existenţa acestei persoane sau de existenţa acestor persoane, dacă e vorba de un grup. Floarea se bucură de propriul ei parfum, de faptul că îl poate răspândi în jur. Cam aşa este şi cu iubirea. Iubirea este parfumul fiinţei tale. Şi se manifestă într-un singur caz: atunci când ai înflorit."

Fragment din cartea "Ghidul Ilumiarii pentru lenesi" Adrian Nuţă

Leia Mais…

Femeie, fii Tu!




Seara de feminitate,
Oradea - 9 noiembreie 2012

Odata pe luna, pentru cateva ore, lasa-ti preocuparile si vino alaturi de mine la seara de feminitate.
O intalnire destinata exclusiv femeilor, o intalnire in care vorbim despre noi, despre feminitate, ne vindecam ranile si invatam sa ne asumam constient rolul de femeie.
De cele mai multe ori schimband raportarile noastre interioare, perceptiile proprii, schimbam implicit si realitatea exterioara. De aceea, la fiecare intalnire vom aborda alte discutii si tehnici pentru a ne cunoate, pentru a patrunde in interiorul nostru si astfel sa ne imbunatatim calitatea vietii.
Ne intalnim vinerea seara o data pe luna (in adoua vineri din fiecare luna) de la ora 18. Intalnirea dureaza 3-4 ore.

Informatii si inscrieri maria.blaga@ymail.com sau sau la telefon 0771.063.316 .
Workshopul se organizeaza in Oradea, dar la cerere se poate organiza si in alte localitati.

Va astept cu drag!

Leia Mais…

Mostenire de familie






Sambata, 27 octombrie 2012 va astept la un nou workshop.

Fiecare dintre noi ne nastem intr-o famile, apartinem unui neam. Uneori acesta este o binecuvantare, alteori o povara. In cadrul acestui workshop incercam sa constientizam cat mai mult din mostenirea noastra.


Asa ca sambata vom vobi despre:
- constientizarea si vindecarea relatiei cu mama
- constientizarea si vindecarea relatiei cu tata
- prezenta su lipsa unui parinte, care nu este intamplatoare
- constientizarea si anihilarea programelor induse de catre parinti si alti membrii ai familiei
- puterea starbunilor si vindecarea neamului
- punerea in valoare a mostenirii tale
- ce transmitem noi urmasilor

Workshopul incepe la ora 10:00 si dureaza aproximativ 4-5 ore
Informatii si inscrieri e-mial: maria.blaga@ymail.com sau la tel. 0771.063.316
Workshopul se organizeaza in Oradea, dar la cerere se poate organiza si in alte localitati.

Va astept cu drag!

Leia Mais…