sâmbătă, 7 martie 2015

Ce trebuie să știi despre tratamentul endodontic

Tratamentul de canal
Endodonția este sfera stomatologică care
 tratează afecțiunile pulpei dentare (numită și nerv în limbajul uzual). Aceste afecțiuni apar, de obicei, drept complicații ale cariilor care nu au fost tratate la timp, dar și în cazul traumelor dentare. Scopul tratamentului endodontic este de a înlătura pulpa afectată a dintelui și dezinfecția canalelor radiculare, după care acestea se obturează cu un material bioinert cum este gutta-percha. Durerea de dinți - este un simptom frecvent asociat cu afecțiunile pulpei dentare, de aceea e bine să știi cum să combați această durere până ajungi în fotoliul medicului.

miercuri, 3 decembrie 2014

Всё что нужно знать о винирах

Виниры – это тонкие керамические пластинки-накладки на передние зубы, которые служат для реставрации. Они позволяют скрыть любые дефекты зубов - изменить форму, цвет эмали, исправить дефект положения - и быстро воссоздать эстетику и, в конечном итоге, достичь ослепительной «голливудской» улыбки. Как известно, в 30-е годы ХХ века американские актеры, чтобы сделать свою улыбку неотразимой, перед съемками накладывали на зубы керамические пластинки, своеобразные голливудские виниры, которые придавали зубам безупречный цвет и форму. Улыбка становилась изумительной, но в те времена такого великолепия хватало не на долгий срок.

luni, 17 noiembrie 2014

Ce sa faci când ai dureri de dinţi

Durerea dentară este considerată o situaţie de urgenţă în stomatologie, fiind o experienţă extrem de neplăcută, ea trebuie tratată cât de curând posibil. De aceea, dacă aveţi dureri de dinţi nu trebuie să ezităţi să vă adresaţi medicului în cel mai scurt timp posibil.

Ce puteţi face până ajungeţi în fotoliul stomatologului? Pentru combaterea durerilor de dinţi sunt recomandate pastilele din grupul antiinflamatorelor nesteroidine şi anume cele pe bază de ibuprofen. Nu aveţi nevoie de reţetă medicală pentru a-l putea procura din farmacii. Doza recomandată este 1-2 pastile de 400 mg pentru o priză. Doza maximă permisă este de 2400 mg timp de 24 h (deci maxim 6 pastile de 400 mg pe zi). Preparatul are contraindicaţii şi poate interacţiona cu alte medicamente, de aceea citiţi cu atenţie prospectul înainte de utilizare. Aceta nu este un tratament pentru problema dvs dentară, dar va înlătura pe o periodă de timp durerile de dinţi.

Ce vă aşteaptă la stomatolog? Durerile de dinţi sunt provocate de obicei de complicaţiile cariilor netratate la timp (pulpită, periodontită), tulburările de erupţie a dinţilor de minte (pericoronarită) sau traumele dentare. De aceea, medicul stomatolog după ce va stabili diagnosticul va efectua tratamentul dintelui cauzal sau după caz extracţia acestuia. Aceste proceduri se efectuează sub anestezie locală, de aceea discomfortul pacientului este redus la minim. Pentru programări rapide apelaţi la 079068526 sau completaţi formularul de contact




joi, 13 noiembrie 2014

Albirea dinţilor acasă

Cape individualizate pentru înălbire
Trebuie de menţionat din start că acest articol NU va fi despre vreo metodă tradiţională de albire dentară. În general, recomand ca această procedură să fie efectuată doar sub controlul medicului stomatolog. Utilizarea necontrolată a remediilor precum bicarbonatul sau sucul de lamâie poate avea efecte negative asupra sănătăţii dentare.

Albirea dinţilor acasă începe cu o vizită la stomatolog pentru control profilactic de rutină, unde efectuaţi o igienizare profesională a cavităţii bucale. Procedura propriu-zisă constă din confecţionarea unor cape individualizate cu microrezervoare pentru gelul de înălbire, pentru aceasta medicul obţine amprentele dinţilor. Pacientul poartă aceste cape timp de 4-8 ore zilnic pe parcursul a câtorva săptămâni.

marți, 11 noiembrie 2014

Stomatidin

Stomatidin este o apa de gură al cărui ingredient activ este hexetidina. Este disponibil în flacoane de 200 ml şi este produs de compania farmaceutică Bosnalijek (Bosnia şi Hertzegovina).

Acest preparat are acţiune antiseptică şi se utilizează în afecţiunile inflamatorii ale faringelui şi cavităţii bucale: gingivite, parodontite, tonzilite, stomatite de origine bacterială sau micotică, precum şi cu scop profilactic după intervenţiile chirurgicale în cavitatea bucală.

Modul de utilizare:  Se clăteşte gura cu soluţie nediluată timp de jumătate de minut de 2 ori pe zi după mese. Preparatul este strict pentru uz local şi nu se admite înghiţirea acestuia.

Reacţii adverse şi contraindicaţii: Stomaditin poate induce reacţii alergice, iar în cazul utilizării de lungă durată - dereglarea simţului gustativ. Este contraindicat copiilor sub 4 ani şi peroanelor care manifestă sensibilitate sporită faţă de componentele preparatului.

Preparatul se eliberează fără reţetă. În farmacii costul acestuia este de aproximativ 55 de Lei.

joi, 6 noiembrie 2014

Plombe vs Incrustatii

Ce sunt restaurările dentare?

Incrustaţii ceramice
Restaurare este acţiunea de a restaura şi rezultatul ei conform DEX-ului. Acestă definiţie este aplicabilă şi în stomatologie. Restaurarea dentară este procedură de restabilirea a structurii şi formei dintelui distrus. Respectiv, există mai multe tipuri de restaurări.

Plombele (care se mai numesc şi obturaţii) cu siguranţă sunt cele mai cunoscute tipuri de restaurări de către pacienţi. Majoritatea ştiu că odată ce dintele devine cariat el trebuie plombat. Problema este că nu totdeauna plomba este cea mai potrivită metodă de restaurare. Ea se potriveşte, de obicei, în cazul defectelor mici, cu pierderi minime de ţesuturi dentare.