понедельник, 12 декабря 2011 г.


chipajul Statiei Spatiale Internationale a filmat cum se vede pamantul din cosmos, iar imaginile sunt absolut uluitoare.

pamantul din cosmos
Camera cu care s-a filmat a fost indreptata spre Nord-ul Terrei, pentru a fi surprinsa si Aurora Boreala. De aceea, pe imaginile captate se poate observa doar America de Nord.
Filmarea incepe in Sudul Canadei, urmeaza peninsula Michigan cu celebrul Chicago. Apoi Coasta de Est a Statelor Unite, cu Atlanta si Georgia.
Pe final este vizibila si Florida, la fel ca si Bahamas-ul Riahannei.

Pamantul chiar are o sora geamana: Kepler-22b, planeta care poate fi locuita!


Pamantul chiar are o sora geamana. Astronomii de la NASA au confirmat existenta unei planete foarte asemanatoare cu a noastra.
Kepler-22b, cum a fost botezat corpul ceresc, se afla la 600 de ani lumina de noi.
Expertii NASA sustin ca temperatura medie pe aceasta planeta este de 22 de grade Celsius, ideala pentru aparitia vietii.
In plus, astronomii au calculat ca noua planeta este de doua ori mai mare decat Pamantul, iar un an pe Kepler-22b ar avea 290 de zile.
Este pentru prima dată când sonda Kepler, dotată cu un puternic telescop, confirmă prezenţa unei planete care orbitează în jurul unei stele, alta decât Soarele şi prezintă condiţii prielnice pentru ca oamenii să poată trăi pe ea.
Cu toate acestea, ei nu pot confirma dacă există forme de viaţă pe această planetă, însă condiţiile de acolo permit dezvoltarea vieţii.
“NASA are telescopul Kepler care a urmărit în ultimii ani o parte din cer pe care se află peste 100.000 de stele. Telescopul poate vedea şi în adâncime dacă se produce vreun fenomen la suprafaţa stelei. Asta se numeşte metoda tranzit. Dacă telescopul face asta de trei ori la rând, este de ajuns pentru specialiştii NASA să conchidă că este vorba despre o planetă”, a declarat Ian Ridpath, de la Societatea de Astronomie Regală.
Astfel de planete se află la o distanţă propice pentru existenţa apei în stare lichida. Atât temperatura, cât şi atmosfera pot determina apariţia formelor de viaţă în acel loc.
Traducere si postare:Andrei Radu

пятница, 17 июня 2011 г.



воскресенье, 12 июня 2011 г.




среда, 1 июня 2011 г.